Overnachten in een vakantiehuis in het Nationaal Park Hoge Kempen

Ons vakantiehuis ligt vlakbij het Nationaal park Hoge Kempen, maar als je komt overnachten in ‘t Dorphuys kan je nog veel meer ontdekken in de omgeving! Hieronder volgen onze voorstellen voor een onvergetelijk verblijf!

Als je vragen hebt over (specifieke) activiteiten of logeren in ons vakantiehuis, neem gerust contact met ons op. 

Op visitmaaseik.be kan je alle lokale attracties terugvinden! 

Tip! Blijf je overnachten in ons vakantiehuis, dan stellen we bij de kinderactiviteiten de veiligste fietsroute voor om op jouw bestemming te geraken.


Natuur Limburgse Kempen

Het Dorpshuys is de ideale uitvalsbasis om te relaxen in het groen. Dichtbij overnachten en wandelen door de heide van het Nationaal Park Hoge Kempen, de bever activiteiten bezichtigen in het Kempen-Broek of vogels spotten in het Rivierpark Maasvallei. 

Op wandelafstand van ons vakantiehuis zijn verschillende prachtige natuurgebieden gelegen zoals de Bosbeekvallei, de stuifduinen van de Duinengordel, met als hoogste punt de Oudsberg of het Bergerven een oase van rust in een voormalig ontginningsgebied.

Het internationaal befaamde fietsroutenetwerk passeert vlakbij onze vakantiewoning en leidt je door de uitgestrekte Limburgse Kempen. 

Hieronder vind je verschillende mogelijkheden om te genieten in de natuur! 

Tip! Op deze pagina kan je tientallen wandelingen terugvinden.
Download het .gpx-bestand op uw GPS of via een app op jouw smartphone en je kan zonder zorgen erop uit! 

Tip! Nu kan je ook onze eigen wandelroutes van Klavertje Vier met het vakantiehuis ‘t Dorpshuys als startpunt hieronder downloaden. Er is voor elk wat wils: van korte wandelingen tussen de 5km tot maximaal 12km. Ook voor de meer ervaren wandelaar zijn er lange wandelingen van 20 tot zelfs 30km door het Nationaal Park Hoge Kempen en andere omliggende natuurgebieden.  

Sporten aan de Maas

Hou je ervan om tijdens je verblijf in de Limburgse Kempen te sporten of weekendje uit met vrienden: mountainbiken, geo-caching of kajakken aan de Maas, het kan allemaal! Maar het kan ook extremer: kite-surfen, waterskiën of raften aan de Maas. 

Een greep uit de sportmogelijkheden kan u hieronder terugvinden.

 

Cultuur tijdens je verblijf

Van het Openluchtmuseum in Bokrijk tot het Apotheekmuseum in Maaseik. Cultuur opsnuiven kan je in de buurt naar hartenlust!

Of maak tijdens je verblijf een uitstap naar het historische, Witte stadje Thorn, de oude Maas-stad Maastricht of het historisch militair complex bezoeken van fort Eben-Emael is ook mogelijk. 

Activiteiten voor kinderen

Er is een groot aanbod kinderbeleving in de omgeving van het vakantiehuisje. Zo is er een openluchtzwembad De Wouterbron vlakbij, een klimpark en minigolf in het Warredal. Iets verder weg zijn er tal van toffe speeltuinen (ook grote binnenspeeltuinen).

Klauteren en ravotten jouw kinderen liever in de natuur? Het Joekelbos in de Duinengordel is het grootste natuurlijk ingerichte speelbos van land, met verschillende klimparcours! Je kan er ook picknicken, op zoek gaan naar uit hout gesneden dieren en er is zelfs een voedselbos aanwezig!

Wij stellen u steeds de veiligste route voor indien u met de fiets zou gaan. Voor langere afstanden raden we aan om routes van het fietsroutenetwerk op te zoeken, aangezien Google niet altijd alle fietsroutes en fietsrouteknooppunten kent. 

Shoppen in Limburg

Hou je van winkelen in Limburg?
In het outlet-shopping center Maasmechelen Village kan je een unieke shopervaring opdoen.

In de Stad Maaseik kan je in de Bosstraat gaan winkelen en op de markt gezellig een terrasje doen.

Iets verder weg kan je in de Stad Hasselt of Maastricht gaan shoppen in historische centra. 


Natuur

Nationaal Park Hoge Kempen
Rivierpark Maasvallei
Grenspark Kempen-Broek

Natuurgebieden vlakbij in de buurt!
De Bosbeekvallei  
10 min
De Oudsberg  
11 min   40 min
Bergerven
  20 min  55 min
Tösch-Langeren  
30 min  115 min

Wandelroutes (kaart met wandelroutes voor heel Limburg)

Fietsroutes

Zoek je activiteiten in de natuur? De natuurorganisatie Natuurpunt biedt naast wandelingen ook tal van andere activiteiten aan voor jong en oud! Je kan ze hier terugvinden.

Klavertje Vier

Klik hier voor onze eigen rolstoeltoegankelijke en buggyvriendelijke routes tot wandelroutes van enkele tientallen kilometers, met onze vakantiewoning ‘t Dorpshuys als startpunt! 

 

Sporten

Activiteiten voor kinderen

Cultuur

Shoppen